referencer

Kursus i selvhypnose ift. konkurrencenerver m.m. med Jytte Meier
 
Rottweilerklubben i Midtjylland, har være passiv i mange år. For godt et år siden besluttede vi, at nu skulle der være aktivitet igen. Der var mange i det midtjydske med Rottweilere, som havde kontakt med hinanden, så ret hurtigt blev der aktivtet i klubben. Det startede med et ”klikkerkursus” med Henrik Neumann, senere et klubmesterskab. Efter ¾ års træning var vi flere, som var ved at være klar til prøve. Men da mange af os er forholdsvis nye hundefører, pumpede nerverne rundt i kroppen lige så snart der blev nævnt ordet ”prøve”. Vi valgte derfor, at afholde et kursus med Jytte Meier. Hun er uddannet i NLP og hypnose og dersuden en kvinde, som har opnået flotte resultater med sin Rottweiler på højeste plan - så denne kombination var perferkt for os.
Jeg ringede til Jytte og hun var frisk på ideen, og ville gerne komme til det midtjydske og afholde et kursus for os.
Vi havde mange og høje forventninger til kurset, da 5 af os, den efterfølgende weekend skulle op til prøve.
Efter en fælles morgenmad, startede Jytte op med, at fortælle lidt om hypnosens histore, hvad NLP var og hvordan hjernen ”arbejder”. Vi øvede os i at ”trække vejret” det lyder måske banalt, men det havde stor betydning for det kommende arbejde. Om formiddagen var det mest teori, men Jytte var rigtig god til at ”krydre” det med praksis eksempler – så det blev endnu mere levende og spændende.
Jytte viste os, hvordan vi kunne hjælpe os selv til, at blive mere fokuseret lige inden vi skulle på banen til en prøve. Hvor vigtigt det er, at få styr på vejrtrækning, fokusere på det man skal i gang med og ikke mindst tænke positivt.
Efter en berigende formiddag, var det tid til at ”lufte” hjernen og få noget frokost. Det var tydeligt, at folk var blevet meget inspireret af formiddagens emner, så selv under frokosten gik emnerne på hypnose, hundetræning og prøver.
Efter frokosten fortalte Jytte mere konkret om hypnose/selvhypnose og dens gavnlige effekter. En af kursisterne havde mod på, at komme i hypnose mens resten kiggede på. Det var meget fasinerende at opleve. Da kursisten var i hypnose, gennemgik Jytte hele prøveprogrammet med hende, på den mest positive måde man kan tænke sig. Flere gange sagde Jytte: ” kan du se hvordan din hund kigger på dig, men sine dejlige øjne, for at sige jeg er her, bare sig hvad jeg skal gøre så gør jeg det.Vi to, vi kan klare det her.....” Og hver gang smilede kursisten, rettede sig op og blev endnu mere afslappet og rolig. Da hele programmet var gennemgået, vækkede Jytte kursisten igen. Kursisten kunne fortælle, at det havde været en god oplevelse og havde virkelig følt at hun havde gået programmet sammen med sin hund. Den nervøsitet, der før hypnosen havde været for prøven, var nu væk.
Efterfølgende lærte vi nogle øvelser, så vi kunne praktisere selvhypnose, for desværre har man ikke altid en ”Jytte” ved hånden, når man skal til prøve. Vi gennemgik øvelserne og fik derefter mulighed for at gå to og to sammen og prøve at sætte hinanden i hypnose. Jeg var så heldig, at jeg oplevede at kunne sætte en anden i hypnose. Det var utroligt spændende, men også svært så det var godt at Jytte var med på sidelinien.
Vi var nu nået til sidst på eftermiddagen, fyldt med nye oplevelser og viden. Vi sluttede dagen af, med at gå på træningsbanen. Jytte viste os i praksis sammen med Cez, hvordan hun bl.a. brugte sin vejrtrækning i forskellige øvelser. Derudover fik vi talt en masse om rottweilere, brugsarbejde og træningsmetoder. Jytte var god til at dele ud af sin erfaring både med træning og i konkurrence situationer.
Det var en utrolig lærerig dag. Jeg ved, at flere af os har praktiseret selvhypnose efterfølgende.
Jeg er sikker på, at alle der deltog i kurset fik noget positivt med derfra, hvad enten man var ny eller en erfaren hundefører. Som jeg tidligere skrev, så havde vi store forventninger til kurset, og kan kun sige, at det levede fuldstændigt op til det og meget meget mere.
Kan kun anbefale andre klubber at lave et lignede arrangement - tror i hvert fald ikke det er sidste gang vi invitere Jytte til et besøg i vores klub.
 
1000 tak for en dejlig dag Jytte - det var en utrolig udbyttesrig dag, hvor vi lærte rigtig meget.
 
Lige til sidst vil jeg nævne at de 5 hundefører som skulle til prøve weekenden efter alle betod.
Alpha Coaching v/Jytte Meier | CVR: 74007856 | Lille Havdrupvej 9, 4622 Havdrup  | Tlf.: 2991 6861 | info@alphahypnose.dk